Gulliksen til topps – igjen

I to sesonger har Kingsrød Grand Prix Cup i sprangridning vært arrangert. To ganger har sammenlagtvinneren vært Johan-Sebastian Gulliksen fra Lier. To ganger har unge Gulliksen vunnet en hestebil, med gratis bruk i ett år.

Kingsrød Grand Prix Cup arrangeres på elitestevner rundt om i landet med hinder opptil 145 cm og med gode pengepremier underveis. I år har det vært fem stevner pluss finalen. Johan-Sebastian hadde vunnet cupen sammenlagt før finalen ble avviklet ved at han hadde vunnet to og tatt tre andreplasser i de fem stevnene som har vært arrangert under sesongen 2020.
– Denne cupen er det som har holdt meg motivert og hestene i form gjennom hele sesongen, sier Gulliksen.
– Det er slike klasser vi behøver. Sammen med gode stevner. Vi har vært på Jæren, i Bergen, Trondheim, Arendal og Grenland. Det har vært bra stevner med god deltagelse hele veien. Vi har jo alle vært nødt til å holde oss hjemme under denne merkelige sesongen, så de beste har vært på plass og pushet hverandre til å ri så bra som mulig hele veien. Denne cupen er kjempeviktig for utviklingen av sporten her i landet. Jeg håper den fortsetter framover.

BEHOLDER BILEN
Bilen han vant i 2019 – en bil med plass til to hester – har han hatt i ett år. Og den beholder han.
– Dette er en så bra bil at jeg valgte å kjøpe den etter endt låneperiode. Det har vært et helt problemfritt bilhold hele veien. Jeg regner med at denne nye er like bra, sier Johan-Sebastian og kaster et blikk på den nye bilen, en Renault Master med påbygg fra STX, som står klar utenfor sponsoren Kingsrøds lokaler i Sarpsborg.
Sportslig sett spør han seg hva det neste året vil bringe.
– Vi har klart å holde gode stevner her i Norge. Med litt færre deltagere. Men vi ser at den ene arrangøren etter den andre kaster inn håndkleet og avlyser nå, både utenlands og i Norge. Det er blitt ridd færre stevner og jeg er spent på hva 2021 vil bringe. Det er satt opp et EM i sprangridning i Tyskland i 2021. Så får vi se hva som skjer med OL. Vi får krysse fingrene og håpe det beste, sier yngstemann i trekløveret Gulliksen fra Lierskogen.

FORTSETTER
– Vi fortsetter med denne cupen i 2021, sier Dag Ove Kingsrød. Han er selv tidligere landslagsrytter med to VM i bagasjen og han vet hvor viktig det er med kvalitet i konkurransene for å utvikle både hester og ryttere framover.
– Dette er et av våre bidrag for å hjelpe norske ryttere opp og fram, sier Kingsrød.
Kingsrød har i mange år vært involvert i sporten. Det er over 40 år siden Roy Kingsrød solgte den første hestebilen i Norge. Siden har det blitt mange biler ut fra lokalene i Sarpsborg. I dag selger de hestebiler i Norge og Sverige for rundt 250 millioner kroner årlig.

Pappa Geir Gulliksen jubler over sønnen Johan-Sebastian Gulliksens sammenlagtseier i Kingsrød Grand Prix Cup 2020. Foto: equifoto