Helgestrand Dressage + Kingsland

September 22, 2020

Helgestrand Dressage, som eies av Andreas og Marianne Helgestrand samt Waterland Private Equity, har kjøpt 51 % i Kingsland Equestrian. Kingsland Equestrian ble etableret i Norge i 1999 og har i dag vokst til å bli en av verdens største produsenter av rideutstyr. Andreas Helgstrand, medeier og direktør i Helgstrand Dressage, gleder seg til et spennende samarbeid og uttaler: ”Kingsland Equestrian har været min sponsor igennem rigtig mange år, og de har altid stået for eksklusivt design og den bedste kvalitet. Derudover har virksomheden en professionel ledelse, som vi ser frem til at udvikle virksomheden sammen med. Helgstrands aktiviteter breder sig ud på verdensplan, og derfor passer opkøbet af Kingsland Equestrian perfekt ind i den strategi, vi har lagt”.

Også hos Kingsland Equestrian er det stor glede over det nye samarbeide fra både CEO Marianne Kjærnli Fossum og grundlegger Lin E. Kingsrød. Lin uttaler: ”Jeg gleder meg veldig mye til at få Helgstrand Dressage med som samarbeidspartner på Kingsland Equestrians fremtidige reise. Det er begynnelsen på et nytt kapittel som vil bety spennende muligheter for oss og hestesporten over hele verden. Med dette samarbeide er vi klar til å tilby våres kunder helt nye muligheter i fremtiden”.

De to sterke merkevarene innenfor ridesporten ser et stort potentiale for fremtiden med den nye eierstrukturen. ”Med vores kompetencer og netværk inden for hesteverdenen kan vi være med til at løfte den fremtidige udvikling af Kingsland Equestrian. Vi kan både tilføre ressourcer i form af personkompetencer, men også finansiering af investeringer der kan løfte Kingsland Equestrian til et nyt niveau”, uttaler Andreas Helgstrand og fortsetter: ”Vi følger den strategi vi sammen med Waterland har lagt, om at få flere forskellige aktiviteter inden for Equestrian industrien. Dette er den første store investering som sammen med andre igangværende opkøb for alvor skal være med til at forløse vores strategi”.

Read more

EquiShare.no – Del hestegleden

September 16, 2020

EquiShare.no er en ny tjeneste for deg som vil finne noen å kjøpe hest sammen med, finne medeier til hesten din eller finne en dedikert halvfôrrytter.
Mange drømmer om egen hest, men veien dit er ofte lang. Ved å dele på ansvaret og kostnadene kan veien dit bli betydelig kortere, forteller daglig leder i EquiConnector, Mona Skisland.
EquiConnector jobber for å gjøre hest tilgjengelig for flere, og har fått støtte fra Forskningsrådet til å gjennomføre to prosjekter; EquiBooker og EquiShare.no. Førstnevnte er en sentral bookingplatform for ridetimer og ble lansert våren 2020. EquiShare.no ble lansert 15. september 2020.
Vi vil rette en stor takk til alle som har bidratt med innspill og svar på undersøkelser!
Skisland forteller at responsen hittil har vært overraskende positiv, og at flere har forhåndsregistrert seg for å få profil.
Det er klart at det er mange utfordringer man kan møte på når man skal eie hest sammen med noen, akkurat som det finnes utfordringer knyttet til å eie hesten alene. Vi håper å legge til rette for en så smidig prosess som mulig.
Alle som oppretter profil vil blant annet få tilsendt tips og råd knyttet til det å dele hest, basert på undersøkelsene som ble gjort i forkant av lanseringen. Det vil også bli utarbeidet maler for kontrakter til de som vil kjøpe hest sammen, i samråd med jurist.
Kunne du tenke deg å kjøpe hest sammen med noen? Ved å bruke rabattkode «HEST360» får du 100 kr i rabatt på profilen din (ord. 299kr)

Read more

Sendetider NM dressur og Norway Grand Prix!

August 24, 2020

Denne uken (uke 35) arrangeres det både NM i dressur og Norway Grand Prix i sprangridning. NM i Dressur vil foregå på Biri, og resultatene kan følges underveis her! Norway Grand Prix vil foregå i Drammen på Linnesvollen, og resultatene kan følges underveis her!

Både NM og Norway Grand Prix vil bli sendt på Eurosport, og de viser to sendinger fra hvert event. Vær obs på at det er forskjellig kanaler.

Hestesport: Norway Grand Prix – Vi viser Nations Cup
Torsdag 03/09 kl. 11:00 på Eurosport Norge
Fredag 11/09 kl. 17:30 på Eurosport 1
Kommentatorer: Heidi Skar og Tony André Hansen

Hestesport: NM dressur – Vi viser høydepunkter fra finalen for unge ryttere og senior
Torsdag 03/09 kl. 13:20 på Eurosport Norge
Fredag 11/09 kl. 19:55 på Eurosport 1
Kommentatorer: Heidi Skar og Camilla Kalseth

Dressur NM: 1,5 time pr sending
Norway Grand Prix Nations Cup: 2 timer pr sending

Vi ser frem til en helg med masse hest på TV!

Read more

Seier til Therese i Drammen International!

August 24, 2020

I årets første internasjonale sprangstevne i Norge klinket Therese Søhol Henriksen fra Degernes til med en seier i den høyeste klassen ved stevnet i Drammen – CSI2* Grand Prix. Med det innkasserte hun verdifulle poeng på verdensrankingen.

Etter en krevende grunnomgang der hindrene hadde en høyde på 1,45 m, var syv av 38 ekvipasjer feilfrie og klar for omhopping. Første rytter ut var Bærumsrytteren Marie Valdar Longem med sin EM-hest Algorythem. Med en flott, feilfri runde la de press på sine konkurrenter. Pål Flam fra Arendal med hesten Elisabeth fulgte opp med og rask runde og smatt foran Marie. Johan-Sebastian Gulliksen fra Lier var neste ut med sin Chaloubet. Med dristige vendinger mot hindrene og høyt tempo la han seg i tet etter en flott, feilfri runde på tiden 42,18 sekunder. Irske Harry Allen med hesten Clarity var nære ved å slå Lier-gutten, det gikk feilfritt og farlig fort, men ikke fort nok med 42,23 sekunder. Han sikret seg tredjeplassen bak Gulliksen.

For Pål Flam ble fasit fjerdeplass, mens Marie Valdar Longem tok en god femteplass.

Trodde ikke mine egne øyne

Therese og hennes 13 år gamle hest Halifax van de Conynenberg var neste ekvipasje ut til start. I Halifax har Therese en hest av absolutt verdensklasse, men hesten er stor og ikke av natur så rask. Men med suverent godt veivalg og effektiv ridning samt det at hesten har så stor galopp at han beveger seg raskere enn det egentlig ser ut som, la hun seg i tet etter et flott, feilfritt ritt på tiden 41,74 sekunder.

To ryttere skulle ut etter henne, finske John Antell og britiske Jack Whitaker. Begge satset maks, men fikk hver sitt riv – og slo uansett ikke Thereses særdeles gode tid.

-Det var en veldig god klasse med mange sterke ryttere som alle var der for å vinne. Hesten min kjentes veldig bra ut i første runde, selv om han ble litt sterk, sier Therese. – Det var vel få som hadde troen på at vi kunne være raske nok til å vinne klassen, men det var bare å gi gass. Jeg hadde marginene på min side – men jeg trodde virkelig ikke mine egne øyne da jeg tittet opp på skjermen!

Read more

Norsk Breeders Open/Trophy 2020

August 18, 2020

Hvert år arrangerer Norges rytterforbund og Norsk varmblod Breeders Open som er en unghestkonkurranse for alle kvalifiserte unghester fra 4 til 7 år, uavhengig av stamboktilhørighet. Norsk Breeders Trophy er et avlschampionat for alle unghester som er meldt inn, og er en konkurranse for å fremme og vise frem Norsk avl. Her er det stor premiepott og ekstrapremier til oppdretter og eier. I helgen ble Norsk Breeders Trophy/Open arrangert hos Arendal og Grimstad Rideklubb i Fevik, og vi har laget en oversikt over vinnerne!

Vinner av Breeders open 4-års:
Dirty Touch de Tiji Z – Ridd av Matilde Kristine Kalland

Vinner av Breeders open 5-års:
Anton SBK Z – Ridd av Nicholai Lindbjerg

Vinner av Breeders open 6-års:
Jade (II) – Ridd av Madeleine Berheim Skår

Vinner av Breeders open 7-års:
SG’s Diamant – Ridd av Martine Myhrer Dyngeland

Read more

NM i Drammen 2020

August 12, 2020

I uke 32 ble det arrangert Norgesmesterskap i sprangridning på Linnesvollen i Drammen, i regi av Drammen og omegn rideklubb. Vi hadde dessverre ikke anledning til å være tilstede, men fulgte spente med på live-sendingen.

Vi har laget en oversikt over alle medaljevinnerne her:
Senior:
GULL – Geir Gulliksen/VDL Groep Quatro
SØLV – Fredrik Seim/Quevara van de Vlierbeek
BRONSE – Therese Søhol Henriksen/Halifax van de Conynenberg

Unge rytter:
GULL – Marie Skei/Stoline PWR
SØLV- Mikkel Flam/Ramir de Revel
BRONSE -Mathilde Kristine Kalland/Estolga

Junior:
GULL – Mira Oliva Høidal/Boleybawn Aasha
SØLV – Maria Louise Kingsrød/Urioso De Laume
BRONSE – Rikke Budsberg/Out Standing Lucas ES

Children:
GULL – Carmen Andrea Viskjer-Rød/Ina (II)
SØLV – Marthe Øya Stokka/Paola Ladies Choice
BRONSE – Thea Gunleksen/Chelino 3

Ponni KAT 1:
GULL – Victoria Kingdom-Clark/Kantje’s Bayard
SØLV – Pernille Lunde/SL Safo IV
BRONSE – Karoline Danielsen Blindheim/Shannon’s Joy

Ponni KAT 2:
GULL – Nathalie Annie Heltzen/Magnum PI
SØLV – Mikkel Fredin Nilsen/Polyanna III
BRONSE – Emmeline Pedersen/Master Bob

Gratulerer til alle!

Read more

Drammen ble norgesmestere

July 22, 2020

I Sandnes var det Drammen Og Omegn Rideklubb (DOR) som var raskest, og dermed norgesmestere i lag i sprangridning 2020. Vinnerlaget var: Victoria Gulliksen/Ibiza, Julie Bergem/Hermes, Johan-Sebastian Gulliksen/Equador og Geir Gulliksen/Caretina. Gratulerer så mye med seieren, og gratulerer til Sarpsborg og Omegn Rideklubb og Bergen Rideklubb med sølv – og bronseplass!

 

foto: Inghild Aklestad

Read more