City Code til start på lørdag

June 24, 2021

Da er det endelig klart for 2000 Guineas på Øvrevoll førstkommende lørdag. Storløpsdagen starter kl 17.30, og City Code sitt løp starter kl. 20.10. Det ligger an til et skikkelig spennende oppgjør med flere gode hester til start. Førstepremien er på kr 200.000, og det er toppjockeyen Elione Chaves som rir City Code.

Nå krysser vi fingrene for at han presterer på sitt aller beste nivå lørdag. Trener Cathrine Erichsen er i alle fall fornøyde med det han viser i trening. Det lover godt, og vi gleder oss til lørdag!

Følg link til lørdagens program. City Code starter i løp 7.

https://ovrevoll.rikstoto.no/Ovrevoll/Program/6%20program%2026%20juni_helside.pdf

Read more

Endelig starter galoppsesongen igjen!

May 21, 2021

Lørdag 22/5 starter endelig galoppsesongen på Øvrevoll igjen. Første løpsdag avholdes uten publikum, og det er heller ikke åpent på Café Hygge. Øvrevoll trenger tid til å gjøre eventuelle tiltak i forhold til ny lokal forskrift, og det er viktig for de å avholde løp i forhold til gjeldende krav om smittevern.

Men allerede torsdag 27. mai håper Øvrevoll på å kunne åpne opp for publikum, og da vil også Café Hygge være åpen. Les mer her:
https://ovrevoll.rikstoto.no/Nyheter/2021/Mai/Informasjon-om-lordag–Ekstremt-deilig-a-komme-i-gang-med-sesongen/

Lørdagens løp kan følges via Rikstoto Direkte, og gratis via følgende link:
https://www.nettavisen.no/sportspill/trav/se-lordagens-v75-fra-biri-gratis-pa-nettavisen/s/12-95-3423860461

Her finner dere lørdagens program:
https://ovrevoll.rikstoto.no/Ovrevoll/Program/1%20Program%2022%20mai_oppslag.pdf

Vi gleder oss ekstra til å følge City Code som starter løp 4 kl 18:30.

Read more

Bevilger midler til nye forskningsprosjekter

December 21, 2020

Stiftelsen Hästforskning har besluttet å bevilge midler til sju nye forskningsprosjekter med oppstart i 2021, fordelt på fire svenske prosjekter og tre samarbeidsprosjekter mellom Norge og Sverige. Fem av prosjektene er innenfor området veterinærmedisin, husdyrsvitenskap og teknologi/naturvitenskap og to er innen samfunnsvitenskap og humaniora.

Innen området veterinærmedisin, husdyrsvitenskap og teknologi/naturvitenskap omhandler to av prosjektene tarmparasitter. I det ene prosjektet skal forskerne utvikle en ny vaksine, i det andre prosjektet skal man forske på nye metoder for kontroll og overvåking av resistente parasitter. De tre andre prosjektene tar for seg henholdsvis ny diagnostisering av virusinfeksjoner, «wobbler-syndrom» hos unghester og tøyle- og tømmetrykk hos travhester.

Under området samfunnsvitenskap og humaniora bevilges det midler til et prosjekt som har som mål å utdype forståelsen for hvordan hestenæringens økonomiske betydning kan beskrives og visualiseres på mikronivå, ved hjelp av forbruk- og produksjonsdata for både Sverige og Norge. Det andre prosjektet som får midler omhandler instruksjonene ridelæreren gir til sine elever, og skal gi ny kunnskap om pedagogikk og opplæring.

– Som alltid har det vært en tøff jobb for vurderingsgruppene å velge ut prosjekter fra alle de gode søknadene, og vi er ekstra glade for at vi i år har fått inn så mange bra samarbeidsprosjekter mellom Norge og Sverige. Alle de utvalgte prosjektene kommer til å ha stor betydning i begge landene, sier Mia Adler Westholm, vikarierende forskningssekretær i Stiftelsen Hästforskning.

Read more

City Code inn til seier!

October 15, 2020

Onsdag reiste vi til Øvrevoll for å se vår nye andelshest, City Code, prøve seg på banen. Han var helt rå, viste enorm styrke og utholdenhet. Han løp inn til seier, utrolig gøy! Han står og trenes hos Cathrine Erichsen v/Erichsen Racing. Hennes hester tok hele fire seiere i dag. Vi gleder oss allerede til neste løp for City Code.

Read more

Jockey Jullen drar på turné

September 15, 2020

Høsten 2020 drar Jockey Jullen på turné! Hun vil lære deg og dine venner hvordan man rir galopp. Hun ønsker å fremme breddeidretten, også i galoppen. Hun har derfor tatt saken i egne hender, og reiser nå rundt for å undervise galopp! Alle typer hester kan delta. Det eneste din gjeng eller klubb trenger å gjøre er å samle opp til 10 deltakere, hester og stille med en god ridebane med minimum 20×40 mål for å kunne trene alle gangarter.

Sjekk ut videoen for mer info om kurset!

Read more

Klasseløpsauksjon 2020

September 6, 2020

Årets Klasseløpsauksjon arrangeres som en internettauksjon i samarbeid med svenske ASVTs Trottex AB, www.asvt.se , fra tirsdag 8. september til fredag 11. september. Det bugner av spennende åringer på årets Klasseløpsauksjon, nå har du muligheten til å kjøpe deg en stortraver! Kanskje er det nettopp deg som sikrer deg en fremtidig Klasseløpsvinner under årets Klasseløpsauksjon? 

Alt om auksjonen får du på www.auksjonshester.no 
For å delta i auksjonen må man registrere seg hos asvt.se. Vi oppfordrer alle interessenter til å registrere seg i god tid før auksjonen starter. Norske statsborgere må ved registrering levere kopi av pass eller førerkort for å bekrefte sin identitet og dette må behandles hos trottex før endelig registrering er fullført. Noe behandlingstid må påberegnes og du må derfor sørge for å være ute i god tid! 

Finalen under internettauksjonen går av stabelen fredag 11. september. Fra kl. 17.30 denne dagen kan du følge auksjonen direkte i DNT-TV og DNTs sosiale medier. Her blir det auksjonskveld med panel fra studio i Nydalen som varer hele kvelden. Link til sendingen vil publiseres på travsport.no og auksjonshester.no. 

Kontaktinformasjon
Har du spørsmål om auksjonen er du velkommen til å ta kontakt med Det Norske Travselskap eller ASVTs Trottex AB.Kontakt: ASVTs Trottex AB

Epost: trottex@asvt.se

Telefonnummer: +46 072 557 14 83Kontakt: Laila Stolpnes v/Det Norske Travselskap

Epost: laila.stolpnes@travsport.no

Telefon: 950 77 061

Under finner du promofilm for auksjonen. Her finner du bruksanvisning for hvordan delta på auksjonen!

Read more

Norgesmesterskap og Prinsesse Märtha Louise Pokalløp 2020

July 26, 2020

Lørdag 25. juli var det finaler i Prinsesse Märtha Louises pokalløp og NM for varmblodshester. Biri travbane er i ferd med å utvikle seg til å bli, kanskje det største anlegget for hest her i landet og ser du nøye etter på filmen, så ser du den nye ridebanen midt inne i travbanen. Hyggelig stemning blant publikum, som fikk se landets beste hester og kusker i aksjon.

 

Read more

Fifty Shares nr 4 i sitt 3. løp

July 9, 2020

Hesten lå fint plassert underveis og så ut til å kunne være med å sloss om seieren ved inngangen til oppløpet. Her ble han regelrett påridd, mistet rytmen og kom aldri skikkelig i gang igjen. Rytter Manuel Martinez var godt fornøyd med hvordan Fifty fungerte i går, og Cathrine var positiv etter løpet. Som hun sa; «Det var skikkelig kjedelig at han ble påridd inn mot oppløpet. Det ødela mye, men that´s racing.»

Se hele løpet her!

Read more