Helgestrand Dressage + Kingsland

Helgestrand Dressage, som eies av Andreas og Marianne Helgestrand samt Waterland Private Equity, har kjøpt 51 % i Kingsland Equestrian. Kingsland Equestrian ble etableret i Norge i 1999 og har i dag vokst til å bli en av verdens største produsenter av rideutstyr. Andreas Helgstrand, medeier og direktør i Helgstrand Dressage, gleder seg til et spennende samarbeid og uttaler: ”Kingsland Equestrian har været min sponsor igennem rigtig mange år, og de har altid stået for eksklusivt design og den bedste kvalitet. Derudover har virksomheden en professionel ledelse, som vi ser frem til at udvikle virksomheden sammen med. Helgstrands aktiviteter breder sig ud på verdensplan, og derfor passer opkøbet af Kingsland Equestrian perfekt ind i den strategi, vi har lagt”.

Også hos Kingsland Equestrian er det stor glede over det nye samarbeide fra både CEO Marianne Kjærnli Fossum og grundlegger Lin E. Kingsrød. Lin uttaler: ”Jeg gleder meg veldig mye til at få Helgstrand Dressage med som samarbeidspartner på Kingsland Equestrians fremtidige reise. Det er begynnelsen på et nytt kapittel som vil bety spennende muligheter for oss og hestesporten over hele verden. Med dette samarbeide er vi klar til å tilby våres kunder helt nye muligheter i fremtiden”.

De to sterke merkevarene innenfor ridesporten ser et stort potentiale for fremtiden med den nye eierstrukturen. ”Med vores kompetencer og netværk inden for hesteverdenen kan vi være med til at løfte den fremtidige udvikling af Kingsland Equestrian. Vi kan både tilføre ressourcer i form af personkompetencer, men også finansiering af investeringer der kan løfte Kingsland Equestrian til et nyt niveau”, uttaler Andreas Helgstrand og fortsetter: ”Vi følger den strategi vi sammen med Waterland har lagt, om at få flere forskellige aktiviteter inden for Equestrian industrien. Dette er den første store investering som sammen med andre igangværende opkøb for alvor skal være med til at forløse vores strategi”.