Lille Moira ønsker seg en ny mamma

Engene Stall & Stutteri

Det er en ny hverdag for Moira på snart 5 mnd, etter at hun for litt siden mistet sin mamma Mariell. Mariell var en fantastisk Connemarahoppe med fin stamtavle og en vidunderlig personlighet. Alle som var rundt henne ble glade i henne, og vi var så heldige å ha henne på en langtids foravtale. Hun ble akutt syk og tapte dessverre kampen og måtte avlives på operasjonsbordet på Bjerke Dyrehospital. I tillegg til å ha føllet Moira ved fot var hun også drektig med vår egen avlshingst, Cleggan Thunder. For oss var dette et stort tap og en ekstremt trist og ikke minst en fortvilende situasjon med tanke på lille Moira. Vi visste jo at hun ville klare seg fint uten melk, men savnet etter mamma sin trygghet og kjærlighet vistes tydelig i øynene hennes. Det var en utmattende situasjon for henne på alle måter. En lang og slitsom hengertur alene hjem til Arendal og mange nye ting å forholde seg til.

På tross av dette har hun likevel på alle måter bekreftet vår fascinasjon og kjærlighet til connemaraponniens kvaliteter, for hun har bare vært helt unik gjennom det hele. Historien har også en god side og det er at vi også har to andre føll som hun kan leke med og den største gledelige overraskelsen var da vi innså at hun faktisk fikk lov til å slippe til i «melkebaren» til vår fantastiske avlshoppe HighStep.

Vi føler at Moira har de fleste forutsetningene for å vokse opp uten at dette preger fremtiden hennes, men samtidig så ser vi også at hun ofte står alene utenfor flokken. Derfor starter vi jakten på en ny godmodig Connemarahoppe som forhåpentligvis kan ta seg litt ekstra av Moira de neste månedene.
Kanskje er det en hoppe som er ferdig i sporten og som søker en roligere tilværelse som reservemamma, avlshoppe og terapiponni?

Engene Stall & Stutteri har et lite Connemaraoppdrett, samt diverse tilrettelagte hesteaktiviteter.

Vi kan tilby et godt kvalifisert hjem, med god hestefaglig kompetanse og ytterst engasjert og ydmyk holdning til hester og hestevelferd. Hver hests individuelle behov blir sett hver dag og alle får masse kos og kjærlighet!

Dersom dette er noe som kan høres aktuelt ut for din hoppe, eller noen du kjenner håper vi du tar kontakt for en uforpliktende prat!

Send gjerne melding på Facebook til ESS Mestring – Engene Stall & Stutteri eller til Tina Solbakken på tlf 92833387

Geir og Moira