Tønsberg Horse Show 10.10

I går var aller siste dagen på Tønsberg Horse Show. Et fantastisk arrangement er over, og rytterne var superfornøyd med arrangementet. Ekstra kult var det at en av de beste banebyggerne i verden kom for å bygge. Utrolig bra baner gjennom begge helgene. Vi tok en prat med banebyggeren, og synes det var ekstra kult at han ikke tegner banene før stevnet er i gang. Se intervju her!

Dagen i går startet med CSI2* 1.25m. Klassen ble vunnet av Birgitte Emilie Meier med sin åtte år gamle hoppe Hyacintha. Vi møtte Birgitte til vinnerintervju, og fikk høre den fantastiske historien om Hyacintha. Det var både trist og fint, og vi fikk noen tårer i øyekroken underveis i intervjuet. Se her! Harry Allen har tatt nesten alle seierne i unghestklassene gjennom begge helgene, men i går var det norske Madeleine Berheim Skår med sin seks år gamle hoppe Jade som var beste unghestekvipasjen. De vant finalen i CSIYH1* 1.15m/1.25m.

Det var nå klart for helgens største klasse, nemlig 1.45m LR Grand Prix! I første omgang var det hele tjueto feilfrie runder. Stor forskjell fra helgen før, hvor det kun var fire feilfrie grunnomganger. I omhoppingen var det kun fem av de tjueto som var feilfrie. Den aller beste ekvipasjen ble Geir Gulliksen og VDL Groep Quatro. Geir var fire hundredeler foran sønnen, Johan-Sebastian Gulliksen på hesten Emmylou. Tredjeplassen gikk til norske Patrick Sande med hesten General van de Nachtegaele. Dette var ekstra stort for Patrick da dette var hans første internasjonale Grand Prix! I tillegg til å vinne klassen, vant også Geir Gulliksen en klokke fra Rolex. Dette fordi han var beste Grand Prix rytteren gjennom de to helgene. Hele to klokker fra Rolex ble delt ut, og den andre gikk til den ekvipasjen som var best gjennom de to helgene. Vinneren av klokken ble Ole Kristoffer Meland og hesten Chicco. Se intervjuet med Ole Kristoffer her!

Til slutt var det klart for ponniklassene og CSI2* 1.15m. Kat.2 1.05m ble i går vunnet av Mikkel Fredin Nilsen med hoppen Polyanna III. Mikkel og Polyanna III vant også ponniklassen forrige helg. I CSIP 1.15m var det Ingvild Støtland og hoppen Festy’s Dream som var best. Helt til slutt var det klart for CSI2* 1.15m. Denne klassen ble vunnet av Solveig Fotland Newermann med hoppen Karmen Raa. Dermed var Tønsberg Horse Show over for denne gang.

Intervju med alle vinnerne fra begge helgene ligger på YouTube-kanalen vår under spillelisten ”Tønsberg Horse Show”. Vi har også gjort noen ekstra intervjuer, og morsomme snutter. Hele 62 filmer er lagt inn i denne spillelisten. Se link til spillelisten her!

Foto: Kristian Strøm/StroomPhotography