Trygg rytterglede for alle

March 31, 2021

For å stoppe overgriperne må vi øke kunnskapen, endre holdningene og bedre håndteringen av seksuell trakassering og overgrep i idretten. Det sier president Tore Sannum i Norges Rytterforbund (NRYF) i forbindelse med offentliggjøring av utvalgsrapporten som omhandler håndtering og forebygging av seksuell trakassering og overgrep i ryttersporten. Utvalget har bestått av 16 sentrale tillitsvalgte og utøvere fra hele rytter-Norge.

Det helt sentrale ligger i det forebyggende arbeidet og kunnskapen om dette viktige temaet, og utvalget har foreslått flere konkrete tiltak som ryttersporten selv kan iverksette.

– Med denne rapporten har ryttersporten fått et godt verktøy for det videre arbeidet med denne viktige samfunnsoppgaven. Vår visjon er «Rytterglede for alle», men vi ønsker nå legge til det lille, men viktige ordet «Trygg» – slik at visjonen blir «Trygg rytterglede for alle», uttaler Sannum.

Utvalget har identifisert utfordringer som er felles for hele norsk idrett, og ber Norges Idrettsforbund (NIF) om å følge opp disse. Blant annet er det uklart hvilke hjemmelsgrunnlag man har når det gjelder tiltak overfor dømte og utestengte personer. NIF oppfordres også til å utarbeide en felles standard for ivaretagelse av personer som er utsatt for overgrep, både før og etter dom. Videre foreslår utvalget et varslingssenter for idretten, slik at alle saker sikres en god og profesjonell behandling.

– Det er et viktig initiativ Norges Rytterforbund har tatt ved å utarbeide denne rapporten. Den belyser problemstillinger som er relevante for hele norsk idrett. Rapporten er et viktig bidrag til vårt videre arbeid mot seksuell trakassering og overgrep, og må ses i sammenheng med idrettsstyrets forslag til sak om Etisk og trygg idrett som vil bli behandlet på Idrettstinget i mai, sier Berit Kjøll, president i Norges idrettsforbund.

Read more

Bevilger midler til nye forskningsprosjekter

December 21, 2020

Stiftelsen Hästforskning har besluttet å bevilge midler til sju nye forskningsprosjekter med oppstart i 2021, fordelt på fire svenske prosjekter og tre samarbeidsprosjekter mellom Norge og Sverige. Fem av prosjektene er innenfor området veterinærmedisin, husdyrsvitenskap og teknologi/naturvitenskap og to er innen samfunnsvitenskap og humaniora.

Innen området veterinærmedisin, husdyrsvitenskap og teknologi/naturvitenskap omhandler to av prosjektene tarmparasitter. I det ene prosjektet skal forskerne utvikle en ny vaksine, i det andre prosjektet skal man forske på nye metoder for kontroll og overvåking av resistente parasitter. De tre andre prosjektene tar for seg henholdsvis ny diagnostisering av virusinfeksjoner, «wobbler-syndrom» hos unghester og tøyle- og tømmetrykk hos travhester.

Under området samfunnsvitenskap og humaniora bevilges det midler til et prosjekt som har som mål å utdype forståelsen for hvordan hestenæringens økonomiske betydning kan beskrives og visualiseres på mikronivå, ved hjelp av forbruk- og produksjonsdata for både Sverige og Norge. Det andre prosjektet som får midler omhandler instruksjonene ridelæreren gir til sine elever, og skal gi ny kunnskap om pedagogikk og opplæring.

– Som alltid har det vært en tøff jobb for vurderingsgruppene å velge ut prosjekter fra alle de gode søknadene, og vi er ekstra glade for at vi i år har fått inn så mange bra samarbeidsprosjekter mellom Norge og Sverige. Alle de utvalgte prosjektene kommer til å ha stor betydning i begge landene, sier Mia Adler Westholm, vikarierende forskningssekretær i Stiftelsen Hästforskning.

Read more

Lille Moira ønsker seg en ny mamma

December 9, 2020

Det er en ny hverdag for Moira på snart 5 mnd, etter at hun for litt siden mistet sin mamma Mariell. Mariell var en fantastisk Connemarahoppe med fin stamtavle og en vidunderlig personlighet. Alle som var rundt henne ble glade i henne, og vi var så heldige å ha henne på en langtids foravtale. Hun ble akutt syk og tapte dessverre kampen og måtte avlives på operasjonsbordet på Bjerke Dyrehospital. I tillegg til å ha føllet Moira ved fot var hun også drektig med vår egen avlshingst, Cleggan Thunder. For oss var dette et stort tap og en ekstremt trist og ikke minst en fortvilende situasjon med tanke på lille Moira. Vi visste jo at hun ville klare seg fint uten melk, men savnet etter mamma sin trygghet og kjærlighet vistes tydelig i øynene hennes. Det var en utmattende situasjon for henne på alle måter. En lang og slitsom hengertur alene hjem til Arendal og mange nye ting å forholde seg til.

På tross av dette har hun likevel på alle måter bekreftet vår fascinasjon og kjærlighet til connemaraponniens kvaliteter, for hun har bare vært helt unik gjennom det hele. Historien har også en god side og det er at vi også har to andre føll som hun kan leke med og den største gledelige overraskelsen var da vi innså at hun faktisk fikk lov til å slippe til i «melkebaren» til vår fantastiske avlshoppe HighStep.

Vi føler at Moira har de fleste forutsetningene for å vokse opp uten at dette preger fremtiden hennes, men samtidig så ser vi også at hun ofte står alene utenfor flokken. Derfor starter vi jakten på en ny godmodig Connemarahoppe som forhåpentligvis kan ta seg litt ekstra av Moira de neste månedene.
Kanskje er det en hoppe som er ferdig i sporten og som søker en roligere tilværelse som reservemamma, avlshoppe og terapiponni?

Engene Stall & Stutteri har et lite Connemaraoppdrett, samt diverse tilrettelagte hesteaktiviteter.

Vi kan tilby et godt kvalifisert hjem, med god hestefaglig kompetanse og ytterst engasjert og ydmyk holdning til hester og hestevelferd. Hver hests individuelle behov blir sett hver dag og alle får masse kos og kjærlighet!

Dersom dette er noe som kan høres aktuelt ut for din hoppe, eller noen du kjenner håper vi du tar kontakt for en uforpliktende prat!

Send gjerne melding på Facebook til ESS Mestring – Engene Stall & Stutteri eller til Tina Solbakken på tlf 92833387

Read more

Gulliksen til topps – igjen

November 19, 2020

I to sesonger har Kingsrød Grand Prix Cup i sprangridning vært arrangert. To ganger har sammenlagtvinneren vært Johan-Sebastian Gulliksen fra Lier. To ganger har unge Gulliksen vunnet en hestebil, med gratis bruk i ett år.

Kingsrød Grand Prix Cup arrangeres på elitestevner rundt om i landet med hinder opptil 145 cm og med gode pengepremier underveis. I år har det vært fem stevner pluss finalen. Johan-Sebastian hadde vunnet cupen sammenlagt før finalen ble avviklet ved at han hadde vunnet to og tatt tre andreplasser i de fem stevnene som har vært arrangert under sesongen 2020.
– Denne cupen er det som har holdt meg motivert og hestene i form gjennom hele sesongen, sier Gulliksen.
– Det er slike klasser vi behøver. Sammen med gode stevner. Vi har vært på Jæren, i Bergen, Trondheim, Arendal og Grenland. Det har vært bra stevner med god deltagelse hele veien. Vi har jo alle vært nødt til å holde oss hjemme under denne merkelige sesongen, så de beste har vært på plass og pushet hverandre til å ri så bra som mulig hele veien. Denne cupen er kjempeviktig for utviklingen av sporten her i landet. Jeg håper den fortsetter framover.

BEHOLDER BILEN
Bilen han vant i 2019 – en bil med plass til to hester – har han hatt i ett år. Og den beholder han.
– Dette er en så bra bil at jeg valgte å kjøpe den etter endt låneperiode. Det har vært et helt problemfritt bilhold hele veien. Jeg regner med at denne nye er like bra, sier Johan-Sebastian og kaster et blikk på den nye bilen, en Renault Master med påbygg fra STX, som står klar utenfor sponsoren Kingsrøds lokaler i Sarpsborg.
Sportslig sett spør han seg hva det neste året vil bringe.
– Vi har klart å holde gode stevner her i Norge. Med litt færre deltagere. Men vi ser at den ene arrangøren etter den andre kaster inn håndkleet og avlyser nå, både utenlands og i Norge. Det er blitt ridd færre stevner og jeg er spent på hva 2021 vil bringe. Det er satt opp et EM i sprangridning i Tyskland i 2021. Så får vi se hva som skjer med OL. Vi får krysse fingrene og håpe det beste, sier yngstemann i trekløveret Gulliksen fra Lierskogen.

FORTSETTER
– Vi fortsetter med denne cupen i 2021, sier Dag Ove Kingsrød. Han er selv tidligere landslagsrytter med to VM i bagasjen og han vet hvor viktig det er med kvalitet i konkurransene for å utvikle både hester og ryttere framover.
– Dette er et av våre bidrag for å hjelpe norske ryttere opp og fram, sier Kingsrød.
Kingsrød har i mange år vært involvert i sporten. Det er over 40 år siden Roy Kingsrød solgte den første hestebilen i Norge. Siden har det blitt mange biler ut fra lokalene i Sarpsborg. I dag selger de hestebiler i Norge og Sverige for rundt 250 millioner kroner årlig.

Read more

Hestens optimale træningsbetingelser – starter med rytterens fysiske form

November 8, 2020

Opmærksomhed på vigtigheden af rytterens indvirken på hesten, så den kan præsterer optimalt er et evigt punkt, som kræver rytterens fokus. Det er de færreste ryttere, der vender fokus mod deres egen balance, koordination og kropsbevidsthed. Der er ikke plads til at have en svag side, det vil påvirke hesten med det samme.

Derfor er det vigtigt, at træne den svage side.
Være bevidst om, at træne den svage side.
Brug dagligdagens opgaver til at træne.
Skal der optimeres på resultaterne, skal rytteren også træne selv.
Mange ryttere har gennem årene tillagt sig dårlige vaner som en del af ekvipagen. For at rykke på resultaterne, er det vigtigt, at have fokus på egen opstilling, så dårlige vaner og egne fysiske svagheder forbedres. Sadlen skal passe til hestens ryg, men den skal også passe til rytterens bygning, så denne sidder i en forkert position, som ikke giver fysiske problemer og hæmmer kommunikationen med hesten. Det er altid en god ide, at tage billeder lige forfra og fra siden. Her afsløres det om rytteren sidder korrekt.

Ofte taler ryttere om deres behov for bedre mavemuskler til at støtte deres kropsholdning på hesten. Det drejer sig ikke om at få en 6-pack.

Faktisk, fra en sportsligt perspektiv er det mere nyttigt, at forstå core styrke som kernen i et æble: I det fysiske centrum, og hele vejen rundt.

Æblet er forbundet omkring kernen. Vi taler ikke om det lille kernehus med frø i midten, men hele den centrale del, der opbygges omkring “rygsøjle” af æblet fra stængel til knappen i bunden. Når vi siger kerne i træning, mener vi alle muskler i rytterens torso, næsten fra hals til toppen af lårene. Det er meget mere end rectus abdominus, som sidder på overfladen af det abdominale område. De vigtigste muskler man skal tænke på i den grundlæggende uddannelse af ryttere omfatter alle dem, der er ansvarlig for at holde torso oprejst, stabilisere hofter og skuldre, samt styrker balancen. Musklerne i mellemgulv, tværgående abdominus, obliques, hip flexors, erector spi-nae,quadratus lumborum, intraspinales, gluteals, adductors, lavere trapezius, rhomboids og rectus abdominus.

Under ridning skal den fremadrettede kraft fra hesten omsættes til en opad gående kraft hos rytteren. Derfor er core styrke hos rytteren en hel del mere end smuk kropsholdning. Svarende til en golfspiller eller en polospiller overføres kraft fra ben og lår gennem torso til skuldrene. Ben og lår i sig selv er kun så stærke som den kraft rytterens torso kan stabiliserer i hofterne. Rytteren skal forblive afbalanceret i sadlen, mens torso opfanger bevægelsen fra hesten, hvilket kræver utrolig hofte stabilitet og rotationskraft. I andre discipliner kan kravet være mere subtile, men det er der stadig.

Hestens rygsving skal opfanges i rytterens sæde. Ofte har rytteren problemer med at skille kroppen ad, altså at få sædet til at arbejde uafhængigt af resten af kroppen. Samtidig er mange for dårlige til at styrke torso og risikerer derved skader, hvis hesten laver en pludselig bevægelse.

Træningen behøver ikke at foregå i et center med forskellige maskiner. Øvelserne kan laves hjemme i stuen med bolden, eller der kan stilles en bold til rådighed i stalden. Rytteren skal hele tiden udfores på balance. Bolden sladre, hvis rytteren ikke kan finde balancen – rytteren bliver ”smidt af”. Det er derfor vigtigt, at træne. 10 min pr gang 3 gange pr. uge er nok til at styrke balance og koordination.

Eksempler på øvelser, der kan trænes:

Diagonal løft
Mavebøjninger
Sideløft på bold
Planke
Samtidig er det vigtigt, at den daglige opvarmning bliver en rutine inden dagens træning på hesten i hallen

Hvorfor skal man varme op

For at forebygge skader
For at gøre kroppen mentalt klar til at skulle yde
For at varme led og muskler op, så samarbejdet forbedres med hesten.
For ikke at bruge de første minutter på at varme kroppen op, så du følger hestens bevægelser bedre.
Hvad sker der ved opvarmning

Dit nervesystem bliver gjort klar til aktivitet, hvilket aktivere din balance og koordinations evne.
Du bliver mentalt klar til at yde dit optimale under rideturen.
Dine led bliver forberedt på belastning, hvilket forebygger skader.
Der bliver ført blod ud til de muskler, der arbejder ved arbejdet med hesten. Når blod bliver tilført, medfører det også transport af næring og ilt, så musklerne kan arbejde hårdere.
Kropstemperaturen stiger, hvilket sætter kemiske processer i gang i både muskler og nerver.
Opvarmningen kan foregå, når hesten er sadlet op og står klar på staldgangen. Rytteren skal bruge 10-12 minutter. Opvarmningen kan foregå på staldgangen ved siden af hesten eller i ridehallen, imens man trækker/holder hesten. Eksempler på øvelser til opvarmning.

Fejesving
Flyvemaskine
Twist
Hoftesving
Stående ryg og læn stræk
Nakkestræk
Udstrækning brystmuskler
Kommentarer

https://www.sportshojskolen.dk/vidensbank/hest-optimale-træningsbetingelser-–-starter-med-rytterens-fysiske-form

Read more

Hvorfor er det viktig med balansetrening for rytteren

November 8, 2020

Rytteren og hesten er som to baller, som skal hele tiden finne et felles balansepunkt. Når rytteren og hesten skal samarbeide er det viktig at hestens vannrette fremadgående bevegelsene går i takt med rytterens loddrette oppadgående bevegelser. Rytteren skal hele tiden kunne korrigere seg selv, slik at rytteren sitter rett på hesten. Det er viktig at rytteren ikke sitter skjevt, slik at den påvirker hesten til å jobbe skjevt og på den måten utvikle unødvendige skader.

Rytteren skal også ha et fleksibelt sete, og skal kunne bruke sete, ben, armer og hender uavhengig av hverandre. Det er derfor veldig viktig at rytteren har en sterk mage og rygg (core stabilitet), slik at rytteren kan holde sin overkropp loddrett og strekt, imens hesten beveger seg under rytteren.

Balanse er en viktig del av rytterens trening, fordi balansen er en del av koordinasjonsevnen, som vi kaller for motorisk trening. Som betyr at vi trener opp samspillet av nerver og muskler, og bevegelser og sanser. Rytteren skal hele tiden kunne føle når hesten skifter retning og være i balanse med hesten, når hesten skifter gangarter. I det hele skal rytteren også ha styrt på rytterens egne kroppsdeler befinner seg. Alle typer ryttere både unge, gamle, øvede og uøvede har bruk for å trene balansen. Når rytteren sitter på hesten, jobber begge kroppene for å finne det ideelle balansepunktet, slik at de kan bli til ét i bevegelsen.

Hesten forsøker å fange rytteren og kommer derfor til å ta mere vekt på den ene siden enn den andre. Hvis hesten er skjev, vil rytteren forsøke å kompensere ved å sitte skjevt, og på den måten blir balansepunktet for deres kropper ustabilt.

Sit-Ups på ball. Samtidig som man styrker magemusklene med situpsene, fungerer ballen som balansetrening.

Rygghev på ball. Igjen styrker man den nederste delen av ryggen med øvelsen, mens ballen gjør at du blir nødt til å tenke på balansen i tillegg.

Mageøvelse, som utfordrer balansen din mer, enn øvelsen på bilde nr 1.

Balansetrening for hele kroppen. Her skal mage, rygg, ben og armer jobbe sammen, slik at du kan stå helt rolig på ballen.

For å kunne se om du sitter skjevt på hesten, er det en god ide å sette seg på en ball, hvor en annen kan rette på skuldrene, ryggen, hender og eventuelt hode/nakke.

https://www.sportshojskolen.dk/vidensbank/hvorfor-er-det-viktig-med-balansetrening-for-rytteren

Read more

Tønsberg Horse Show 10.10

October 11, 2020

I går var aller siste dagen på Tønsberg Horse Show. Et fantastisk arrangement er over, og rytterne var superfornøyd med arrangementet. Ekstra kult var det at en av de beste banebyggerne i verden kom for å bygge. Utrolig bra baner gjennom begge helgene. Vi tok en prat med banebyggeren, og synes det var ekstra kult at han ikke tegner banene før stevnet er i gang. Se intervju her!

Dagen i går startet med CSI2* 1.25m. Klassen ble vunnet av Birgitte Emilie Meier med sin åtte år gamle hoppe Hyacintha. Vi møtte Birgitte til vinnerintervju, og fikk høre den fantastiske historien om Hyacintha. Det var både trist og fint, og vi fikk noen tårer i øyekroken underveis i intervjuet. Se her! Harry Allen har tatt nesten alle seierne i unghestklassene gjennom begge helgene, men i går var det norske Madeleine Berheim Skår med sin seks år gamle hoppe Jade som var beste unghestekvipasjen. De vant finalen i CSIYH1* 1.15m/1.25m.

Det var nå klart for helgens største klasse, nemlig 1.45m LR Grand Prix! I første omgang var det hele tjueto feilfrie runder. Stor forskjell fra helgen før, hvor det kun var fire feilfrie grunnomganger. I omhoppingen var det kun fem av de tjueto som var feilfrie. Den aller beste ekvipasjen ble Geir Gulliksen og VDL Groep Quatro. Geir var fire hundredeler foran sønnen, Johan-Sebastian Gulliksen på hesten Emmylou. Tredjeplassen gikk til norske Patrick Sande med hesten General van de Nachtegaele. Dette var ekstra stort for Patrick da dette var hans første internasjonale Grand Prix! I tillegg til å vinne klassen, vant også Geir Gulliksen en klokke fra Rolex. Dette fordi han var beste Grand Prix rytteren gjennom de to helgene. Hele to klokker fra Rolex ble delt ut, og den andre gikk til den ekvipasjen som var best gjennom de to helgene. Vinneren av klokken ble Ole Kristoffer Meland og hesten Chicco. Se intervjuet med Ole Kristoffer her!

Til slutt var det klart for ponniklassene og CSI2* 1.15m. Kat.2 1.05m ble i går vunnet av Mikkel Fredin Nilsen med hoppen Polyanna III. Mikkel og Polyanna III vant også ponniklassen forrige helg. I CSIP 1.15m var det Ingvild Støtland og hoppen Festy’s Dream som var best. Helt til slutt var det klart for CSI2* 1.15m. Denne klassen ble vunnet av Solveig Fotland Newermann med hoppen Karmen Raa. Dermed var Tønsberg Horse Show over for denne gang.

Intervju med alle vinnerne fra begge helgene ligger på YouTube-kanalen vår under spillelisten ”Tønsberg Horse Show”. Vi har også gjort noen ekstra intervjuer, og morsomme snutter. Hele 62 filmer er lagt inn i denne spillelisten. Se link til spillelisten her!

Read more

Tønsberg Horse Show 09.10

October 9, 2020

Dagens første klasse var CSI2* 1.20m, her vant Cathrine Aas fra Drammen Og Omegn Rideklubb. Cathrine rir den tolv år gamle hoppen Quinine. Etter 1.20m var det klart for CSI2* 1.30m. Denne klassen ble vunnet av Thea Gunleksen med den sytten år gamle vallaken Chelino 3. Thea rir for Grenland Ryttersportsklubb, og vant klassen med nesten to sekunder! Dagens siste klasse var CSI2* 1.40m. Klassen ble vunnet av svenske Hedda Wallin med den ni år gamle vallaken Glenn (bilde).

Etter klassene ble det lagt gulv på et område av arenaen, og dekket bord for kvelden. Kvelden begynte med Clinic med Geir Gulliksen. Geir fokuserte på hvordan ryttere kan forberede hesten til stevner, hvordan man bør planlegge og gjøre seg klar for stevner. Han viste hvordan øvelser de trener på hjemme før de selv reiser ut på små og store stevner. Se intervjuet vi gjorde med Geir før clinicen her! Etter clinicen ble det delt ut Esben Johannessens unghest-stipend. Stipendet gikk til Carmen-Andrea Viskjer-Rød. Juryen sa hun hadde en lysende fremtid i sporten, og unghest med stor fremtid foran seg.

Det var klart for auksjon! Hele 22 embryoer ble auksjonert bort, alle med helt topp avstamming. Det var mulig å by fra hele verden enten via tlf eller live på WeAuction. Alle embryoene ble solgt, og flesteparten ble kjøpt av de som satt i salen på Arneberg Equestrian Center. Ene embryoet ble solgt for hele 42 000 euro!

Alle vinnerintervjuene ligger på YouTube-kanalen i en egen spilleliste «Tønsberg Horse Show». Se link her!

Read more

Tønsberg Horse Show 08.10

October 8, 2020

Dag seks på Tønsberg Horse Show er over. En lang dag med mange gode resultater. Stevnet begynte i dag tidlig 08:00 med unghestklassen CSIYH1* 1.15m/1.25m for fem- og seksåringene. Klassen ble vunnet av Harry Allen og Queen Elisabeth Della Caccia, igjen! De vant samme klasse sammen i går, og forrige helg. Etter unghestene var det klart for CSI2* 1.20m, denne klassen vant Siri Endresen fra Larvik og Sandefjord Rytterklubb, med hesten Elegance Z.

I dagens CSI2* 1.35m var det Pål Flam fra Arendal og Grimstad rideklubb som var raskest. Han vant med Pippi L, en syv år gammel hoppe. Det var klart for CSI2* LR 1.45m. I denne klassen var det Sverige som var best. Vinner og andreplass i klassen ble nemlig Douglas Lindelöw (bilde). Seieren tok han med hesten Casquo Blue, en ti år gammel vallak. Noen hundredeler bak kom Irland og Harry Allen på en tredjeplass.

CSI2* 1.10m ble vunnet av Johanne Bøhaugen Evensen og Estafette. Denne ekvipasjen kommer fra Sarpsborg Og Omegn rideklubb! Helt til slutt var det i dag også ponniene. Den beste blant toerponnienen ble Thea Gulliksen fra Skogan Rideklubb med ponnien Saoirse Suntas. Blant enerponniene var det Mathea Omberg Christiansen og Ballynoe Fear Bui som var best, og vant dermed dagens CSIP 1.10m. Mathea rir for Drøbak Rideklubb.

Alle vinnerintervjuene ligger på YouTube-kanalen i en egen spilleliste «Tønsberg Horse Show». Se link her!

Read more

Tønsberg Horse Show

October 7, 2020

Tønsberg Horse Show er godt i gang med andre helg for arrangementet. Vi har oppdatert hjemmesiden hver dag med høydepunkter og alle vinnerne fra hver dag. I tillegg ligger det intervju med alle vinnerne fra hver dag på YouTube-kanalen vår under spillelisten ”Tønsberg Horse Show”. Se link her!

Fredag 09.10 er en stor dag her på Tønsberg Horse Show. Det vil bli utdelt Esben Johannessens unghest-stipend. ”Esben Johannesen var en av de største ryttere og trenere i norsk hestesport før hans død 16.juni 2019. Esben hadde en unik evne til å se unge talentfulle hester, og i lys av hans minne har Stall Gullik AS opprettet et stipend til en talentfull ekvipasje i årene 2020, 2021 og 2022.” Tekst fra Equestrian Event.

Det blir også clinic med 11 x Norgesmester Geir Gulliksen, som vi ser frem til å se. Kanskje vi får repetert noe fra Stall Gulliks sprangskole som vi hadde på vår YouTube-kanal i sommer?

Kvelden avsluttes med Embryoauksjon i samarbeid med Flanders Foal & Embryo Auction. ”Embryoene i kolleksjonene til Flanders Foal & Embryo Auction har så interessante og eksklusive stamtavler at de sjeldent vil være tilgjengelige for salg som føll, eller allerede solgt før de er født.” (equestrian.no). På Embryoauksjon har du mulighet til å delta og kjøpe embryo hjemmefra ved å følge auksjonen live på ClipMyHorse. Vi intervjuet arrangøren av Flanders Foal & Embryo Auction, for å høre hva en embryoauksjon er, og hva de fokuserer på når de velger stamtavler. Se intervjuet her!

Tønsberg Horse Show deler også ut hele to klokker fra Rolex denne helgen. Den rytteren som er best sammenlagt begge helgene vinner klokken. Det gjør også den som er best sammenlagt i Grand Prix. Enn så lenge er det Thea K. Gulliksen som er ”leading rider” og Johan-Sebastian Gulliksen er ”leading rider GP”. Det blir spennende å se om det er nettopp disse som stikker av med klokke fra Rolex på lørdag!

På lørdag kveld er arrangementet ferdig. Den største klassen begge helgene er CSI2* 1.45m Grand Prix, og denne klassen går på lørdag. I denne klassen er det mulig å sanke poeng til verdenscupen, som kommer veldig godt med videre i sesongen. Forrige helg vant Johan-Sebastian Gulliksen denne klassen, og på lørdag har han mulighet til å gjøre det samme igjen! Se intervjuet vi gjorde med Johan her!

Read more

Tønsberg Horse Show 07.10

October 7, 2020

Helg nummer to på Tønsberg Horse Show er godt i gang! Dagens første klasse var CSI2* 1.10m. Vi var så heldige og fikk Evilie Avilde Roligheten Lindgren tilbake i vinnerstolen. Evilie vant også 1.10m forrige fredag, og var i dag klar for enda et vinnerintervju! Evilie rir for Grenland Ryttersportsklubb, og rir hesten Long Life 6. I CSI2* 1.30m var det ingen som var raskere enn Follojenta Lea Fondevik Syversen. Med en veldig god tid vant hun klassen med hesten Miss Diamond (bilde).

I klasse CSI2* 1.40m tok Fredrik B. Seim fra Bergen Rideklubb seieren med hesten Quevara van de Vlierbeek Z. Se vinnerintervjuet på YouTube for å høre den fine historien om båndet mellom Fredrik og Quevara. Fredrik fikk også andreplass i klassen med Wsf Hallo Vancouver! Etter 1.40m var det klart for dagens unghestklasse, CSIYH1* 1.15/1.25m, vunnet av Harry Allen og Queen Elisabeth Della Caccia. De vant også unghestklassen sammen sist helg!

Helt til slutt var det klart for dagens ponniklasser. Først ut var kategori to ponniene i høyden 1.0m. Klassen ble vunnet av Vilja Lyngseth Gruben fra Polarsirkelen Hestesportklubb. Hun rir ponnien Kantje’s Wilson, og de vant også samme klasse forrige torsdag! I kategori en, CSIP 1.10m vant Carmen Andrea Viskjer-Rød fra Grenland Ryttersportsklubb, med ponnien Pollabrandy Star. Carmen var i vinnerstolen hos oss også forrige helg, men da i hesteklassen CSI2* 1.20m.

Alle vinnerintervjuene ligger på YouTube-kanalen i en egen spilleliste «Tønsberg Horse Show». Se link her!

Read more

Tønsberg Horse Show 04.10

October 4, 2020

Den første helgen på Tønsberg Horse Show er ferdig. Det har vært en helg med utrolig mange gode, og ikke minst raske runder. Vi gleder oss allerede til det hele begynner igjen på onsdag.

Dagens første klasse var CSI2* 1.25m. Vinner av klassen ble Hannah Nyhaug med sin ni år gamle hoppe Corgary Camelot. Hannah rir for Grenland Ryttersportsklubb. Neste klasse var CSI2* 1.35m, vunnet av Ada Alette Braaten Johnsen fra Drøbak Rideklubb. Ada red hesten Quarrycrest Reflection som hun også vant med i CSI2* 1.30m på torsdag.

Ponni kat.2 gikk i dag i høyden 1.10m, og ble vunnet av Thea Gunleksen fra Grenland Ryttersportsklubb. Hun red vallakken Marco Charfilo som er 23 år! Ponni kat.1 måtte i dag konkurrere i CSIP 1.30m, som er utrolig bra for en ponni! Det var ekstra morsomt når vår helt egne Hest360 ambassadør, Rasmus Aasland vant klassen. Rasmus rir for Tønsberg og Omegn Rideklubb, og har ponnien Poetic’s Floura.

Helgens siste klasse var CSI2* 1.15m, vunnet av Thea Gulliksen. Thea vant også helgens aller første klasse på torsdag, CSI2* 1.10m. Thea rir for Skogan Rideklubb, og i denne klassen red hun den tretten år gamle vallaken Bart 111. Etter en helg med veldig mange gode runder, er nå Thea også leading rider før neste helg hvor det hele avgjøres.

Vinnerintervju av alle vinnerne ligger på YouTube i egen spilleliste ”Tønsberg Horse Show” Se link her!

Du finner alle helgens resultater på equipe. Se link her!

ClipMyHorse har også vært til stede under hele arrangementet, og her finner du film av alle rundene fra helgen. Se link her!

Read more

Tønsberg Horse Show 03.10

October 3, 2020

Dagens første klasse var den siste runden i helgens unghestklasser for fem- og seksåringene CSIYH1*. Klassen gikk i høydene 1.15m for femåringene og 1.25m for seksåringene. Vinneren av den siste runden for unghestene ble Lara Sif Palsdottir fra Sarpsborg og Omegn Rideklubb med en svært rask runde. Hun rir den seks år gamle hoppen Slt Lysium All Right, som hun også har ridd inn helt selv. I CSI2* 1.20m var det Celine Eknes Hegna fra Drammen og Omegn Rideklubb som stakk av med seieren sammen med hesten Portobello Road L. Klasse CSI2* 1.30m ble vunnet av Rebekka Lie Hafskjold og hesten Chila fra Drammen Ryttersportsklubb.

Det var klart for helgens mest spennende klasse, nemlig CSI2* 1.45m Grand Prix! En spennende klasse med bare fire feilfrie ekvipasjer før omhoppingen. Omhoppingen ble ridd av Johan Sebastian Gulliksen, Geir Gulliksen, Harry Allen og Mira Oliva Høidal. Johan som var den raskeste feilfrie, og ble derfor vinner av klassen. Han kom like foran sin far, Geir Gulliksen. Johan rir for Drammen og Omegn rideklubb, og vant med den tolv år gamle vallaken, Chaloubet (bilde).

Til slutt var det igjen ponniene. I 1.0m for kat.2 ponni vant Mikkel Fredin Nilsen fra Kragerø Rideklubb med hoppen Polyanna III. CSIP 1.25m ble igjen vunnet av Dina Nicolaysen som også vant CSIP 1.20m på torsdag. Hun rir for Skogan Rideklubb, og har ponnien Electra. I morgen skal de debutere i sin aller første 1.30m. Vi gleder oss!

Vinnerintervju av alle vinnerne ligger på YouTube i egen spilleliste ”Tønsberg Horse Show” Se link her!

Read more

Tønsberg Horse Show 02.10

October 2, 2020

Dag to av Tønsberg Horse Show startet 09:00 med klasse CSI2* 1.10 m. Vinner av klassen ble Evilie Avilde Roligheten Lindgren med hesten Long Life 6 fra Grenland Ryttersportsklubb. Like bak kom gårsdagens vinner av klassen Thea Gulliksen og Bart 111. Dagens andre klasse var CSI2* 1.20 m. Vinner av klassen ble Carmen Andrea Viskjer-Rød med hesten A Bella Joli også fra Grenland Ryttersportsklubb. Med en rask omhopping, med ekstremt korte svinger var det ingen som kunne slå jenta fra Grenland.

Dagens beste unghest ble den seks år gamle hoppen Queen Elisabeth Della Caccia, ridd av irske Harry Allen (bilde) i CSIYH1*. Harry tok også seieren i dagens CSI2* 1.40 m med hesten Italy Hdh. Han slo gårsdagens vinner, finske Sanna Backlund som ble både nummer to og tre i klassen.

Dagens siste klasse, CSI2* 1.35 akkumulator, vant Ole Kristoffer Meland fra Skogan Rideklubb med hesten Chicco (som han kun har ridd et par ganger tidligere!!).

Vinnerintervju av alle vinnerne ligger på YouTube i egen spilleliste ”Tønsberg Horse Show” Se link her!

Read more

Tønsberg Horse Show 01.10 2/2

October 1, 2020

Da var første dagen på Tønsberg Horse Show over, og det har vært mange flinke ekvipasjer! I dagens CSI2* 1.40 m gikk seieren til Finland og Sanna Backlund. Sanna hadde med seg hesten Escada. Dagens to siste klasser var ponniklassene. Seierne i kategori 2 1.0 m gikk til Vilja Lyngseth Gruben, med ponnien Kantje’s Wilson. I kategori 1. CSIP 1.20 m gikk seieren til Dina Nicolaysen med ponnien Electra(bilde). Vinnerintervju med alle vinnerne ligger på YouTube under spillelisten ”Tønsberg Horse Show”. Se link her!

Read more

Tønsberg Horse Show 01.10 1/2

October 1, 2020

Tønsberg Horse Show er godt i gang på Arneberg Equestrian Center. Klassen som startet showet var CSI2* 1.10m. Det var Thea K. Gulliksen med hesten Bart 111 som stakk av med seieren i den første konkurransen. Etter 1.10m var det dagens unghestklasse for 5 og 6 års CSIYH1*. Vinner av klassen ble Julie Askim Petersen med 6 år gamle Gerlina S. Dagens tredje klasse, CSI2* 1.30m vant Ada Alette Braaten Johnsen med hesten Quarrycrest Reflection (bilde).

Vinnerintervju ligger på YouTube under spillelisten ”Tønsberg Horse Show”. Se link her!

Read more

Helgestrand Dressage + Kingsland

September 22, 2020

Helgestrand Dressage, som eies av Andreas og Marianne Helgestrand samt Waterland Private Equity, har kjøpt 51 % i Kingsland Equestrian. Kingsland Equestrian ble etableret i Norge i 1999 og har i dag vokst til å bli en av verdens største produsenter av rideutstyr. Andreas Helgstrand, medeier og direktør i Helgstrand Dressage, gleder seg til et spennende samarbeid og uttaler: ”Kingsland Equestrian har været min sponsor igennem rigtig mange år, og de har altid stået for eksklusivt design og den bedste kvalitet. Derudover har virksomheden en professionel ledelse, som vi ser frem til at udvikle virksomheden sammen med. Helgstrands aktiviteter breder sig ud på verdensplan, og derfor passer opkøbet af Kingsland Equestrian perfekt ind i den strategi, vi har lagt”.

Også hos Kingsland Equestrian er det stor glede over det nye samarbeide fra både CEO Marianne Kjærnli Fossum og grundlegger Lin E. Kingsrød. Lin uttaler: ”Jeg gleder meg veldig mye til at få Helgstrand Dressage med som samarbeidspartner på Kingsland Equestrians fremtidige reise. Det er begynnelsen på et nytt kapittel som vil bety spennende muligheter for oss og hestesporten over hele verden. Med dette samarbeide er vi klar til å tilby våres kunder helt nye muligheter i fremtiden”.

De to sterke merkevarene innenfor ridesporten ser et stort potentiale for fremtiden med den nye eierstrukturen. ”Med vores kompetencer og netværk inden for hesteverdenen kan vi være med til at løfte den fremtidige udvikling af Kingsland Equestrian. Vi kan både tilføre ressourcer i form af personkompetencer, men også finansiering af investeringer der kan løfte Kingsland Equestrian til et nyt niveau”, uttaler Andreas Helgstrand og fortsetter: ”Vi følger den strategi vi sammen med Waterland har lagt, om at få flere forskellige aktiviteter inden for Equestrian industrien. Dette er den første store investering som sammen med andre igangværende opkøb for alvor skal være med til at forløse vores strategi”.

Read more

EquiShare.no – Del hestegleden

September 16, 2020

EquiShare.no er en ny tjeneste for deg som vil finne noen å kjøpe hest sammen med, finne medeier til hesten din eller finne en dedikert halvfôrrytter.
Mange drømmer om egen hest, men veien dit er ofte lang. Ved å dele på ansvaret og kostnadene kan veien dit bli betydelig kortere, forteller daglig leder i EquiConnector, Mona Skisland.
EquiConnector jobber for å gjøre hest tilgjengelig for flere, og har fått støtte fra Forskningsrådet til å gjennomføre to prosjekter; EquiBooker og EquiShare.no. Førstnevnte er en sentral bookingplatform for ridetimer og ble lansert våren 2020. EquiShare.no ble lansert 15. september 2020.
Vi vil rette en stor takk til alle som har bidratt med innspill og svar på undersøkelser!
Skisland forteller at responsen hittil har vært overraskende positiv, og at flere har forhåndsregistrert seg for å få profil.
Det er klart at det er mange utfordringer man kan møte på når man skal eie hest sammen med noen, akkurat som det finnes utfordringer knyttet til å eie hesten alene. Vi håper å legge til rette for en så smidig prosess som mulig.
Alle som oppretter profil vil blant annet få tilsendt tips og råd knyttet til det å dele hest, basert på undersøkelsene som ble gjort i forkant av lanseringen. Det vil også bli utarbeidet maler for kontrakter til de som vil kjøpe hest sammen, i samråd med jurist.
Kunne du tenke deg å kjøpe hest sammen med noen? Ved å bruke rabattkode «HEST360» får du 100 kr i rabatt på profilen din (ord. 299kr)

Read more

Sendetider NM dressur og Norway Grand Prix!

August 24, 2020

Denne uken (uke 35) arrangeres det både NM i dressur og Norway Grand Prix i sprangridning. NM i Dressur vil foregå på Biri, og resultatene kan følges underveis her! Norway Grand Prix vil foregå i Drammen på Linnesvollen, og resultatene kan følges underveis her!

Både NM og Norway Grand Prix vil bli sendt på Eurosport, og de viser to sendinger fra hvert event. Vær obs på at det er forskjellig kanaler.

Hestesport: Norway Grand Prix – Vi viser Nations Cup
Torsdag 03/09 kl. 11:00 på Eurosport Norge
Fredag 11/09 kl. 17:30 på Eurosport 1
Kommentatorer: Heidi Skar og Tony André Hansen

Hestesport: NM dressur – Vi viser høydepunkter fra finalen for unge ryttere og senior
Torsdag 03/09 kl. 13:20 på Eurosport Norge
Fredag 11/09 kl. 19:55 på Eurosport 1
Kommentatorer: Heidi Skar og Camilla Kalseth

Dressur NM: 1,5 time pr sending
Norway Grand Prix Nations Cup: 2 timer pr sending

Vi ser frem til en helg med masse hest på TV!

Read more

Seier til Therese i Drammen International!

August 24, 2020

I årets første internasjonale sprangstevne i Norge klinket Therese Søhol Henriksen fra Degernes til med en seier i den høyeste klassen ved stevnet i Drammen – CSI2* Grand Prix. Med det innkasserte hun verdifulle poeng på verdensrankingen.

Etter en krevende grunnomgang der hindrene hadde en høyde på 1,45 m, var syv av 38 ekvipasjer feilfrie og klar for omhopping. Første rytter ut var Bærumsrytteren Marie Valdar Longem med sin EM-hest Algorythem. Med en flott, feilfri runde la de press på sine konkurrenter. Pål Flam fra Arendal med hesten Elisabeth fulgte opp med og rask runde og smatt foran Marie. Johan-Sebastian Gulliksen fra Lier var neste ut med sin Chaloubet. Med dristige vendinger mot hindrene og høyt tempo la han seg i tet etter en flott, feilfri runde på tiden 42,18 sekunder. Irske Harry Allen med hesten Clarity var nære ved å slå Lier-gutten, det gikk feilfritt og farlig fort, men ikke fort nok med 42,23 sekunder. Han sikret seg tredjeplassen bak Gulliksen.

For Pål Flam ble fasit fjerdeplass, mens Marie Valdar Longem tok en god femteplass.

Trodde ikke mine egne øyne

Therese og hennes 13 år gamle hest Halifax van de Conynenberg var neste ekvipasje ut til start. I Halifax har Therese en hest av absolutt verdensklasse, men hesten er stor og ikke av natur så rask. Men med suverent godt veivalg og effektiv ridning samt det at hesten har så stor galopp at han beveger seg raskere enn det egentlig ser ut som, la hun seg i tet etter et flott, feilfritt ritt på tiden 41,74 sekunder.

To ryttere skulle ut etter henne, finske John Antell og britiske Jack Whitaker. Begge satset maks, men fikk hver sitt riv – og slo uansett ikke Thereses særdeles gode tid.

-Det var en veldig god klasse med mange sterke ryttere som alle var der for å vinne. Hesten min kjentes veldig bra ut i første runde, selv om han ble litt sterk, sier Therese. – Det var vel få som hadde troen på at vi kunne være raske nok til å vinne klassen, men det var bare å gi gass. Jeg hadde marginene på min side – men jeg trodde virkelig ikke mine egne øyne da jeg tittet opp på skjermen!

Read more

Norsk Breeders Open/Trophy 2020

August 18, 2020

Hvert år arrangerer Norges rytterforbund og Norsk varmblod Breeders Open som er en unghestkonkurranse for alle kvalifiserte unghester fra 4 til 7 år, uavhengig av stamboktilhørighet. Norsk Breeders Trophy er et avlschampionat for alle unghester som er meldt inn, og er en konkurranse for å fremme og vise frem Norsk avl. Her er det stor premiepott og ekstrapremier til oppdretter og eier. I helgen ble Norsk Breeders Trophy/Open arrangert hos Arendal og Grimstad Rideklubb i Fevik, og vi har laget en oversikt over vinnerne!

Vinner av Breeders open 4-års:
Dirty Touch de Tiji Z – Ridd av Matilde Kristine Kalland

Vinner av Breeders open 5-års:
Anton SBK Z – Ridd av Nicholai Lindbjerg

Vinner av Breeders open 6-års:
Jade (II) – Ridd av Madeleine Berheim Skår

Vinner av Breeders open 7-års:
SG’s Diamant – Ridd av Martine Myhrer Dyngeland

Read more

NM i Drammen 2020

August 12, 2020

I uke 32 ble det arrangert Norgesmesterskap i sprangridning på Linnesvollen i Drammen, i regi av Drammen og omegn rideklubb. Vi hadde dessverre ikke anledning til å være tilstede, men fulgte spente med på live-sendingen.

Vi har laget en oversikt over alle medaljevinnerne her:
Senior:
GULL – Geir Gulliksen/VDL Groep Quatro
SØLV – Fredrik Seim/Quevara van de Vlierbeek
BRONSE – Therese Søhol Henriksen/Halifax van de Conynenberg

Unge rytter:
GULL – Marie Skei/Stoline PWR
SØLV- Mikkel Flam/Ramir de Revel
BRONSE -Mathilde Kristine Kalland/Estolga

Junior:
GULL – Mira Oliva Høidal/Boleybawn Aasha
SØLV – Maria Louise Kingsrød/Urioso De Laume
BRONSE – Rikke Budsberg/Out Standing Lucas ES

Children:
GULL – Carmen Andrea Viskjer-Rød/Ina (II)
SØLV – Marthe Øya Stokka/Paola Ladies Choice
BRONSE – Thea Gunleksen/Chelino 3

Ponni KAT 1:
GULL – Victoria Kingdom-Clark/Kantje’s Bayard
SØLV – Pernille Lunde/SL Safo IV
BRONSE – Karoline Danielsen Blindheim/Shannon’s Joy

Ponni KAT 2:
GULL – Nathalie Annie Heltzen/Magnum PI
SØLV – Mikkel Fredin Nilsen/Polyanna III
BRONSE – Emmeline Pedersen/Master Bob

Gratulerer til alle!

Read more

Drammen ble norgesmestere

July 22, 2020

I Sandnes var det Drammen Og Omegn Rideklubb (DOR) som var raskest, og dermed norgesmestere i lag i sprangridning 2020. Vinnerlaget var: Victoria Gulliksen/Ibiza, Julie Bergem/Hermes, Johan-Sebastian Gulliksen/Equador og Geir Gulliksen/Caretina. Gratulerer så mye med seieren, og gratulerer til Sarpsborg og Omegn Rideklubb og Bergen Rideklubb med sølv – og bronseplass!

 

foto: Inghild Aklestad

Read more